Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

NORDOR-ERGA OMNES(Album Review)

Οι Αθηνάιοι Nordor είναι μια progressive/death metal μπάντα που στο ενεργητικό της πέρα από κάποια demos και ΕΡs,έχουν κυκλοφορήσει και 2 full-length albums,με το πιο πρόσφατο και σατανισμένο “Erga Omnes”.
Ο δίσκος ξεκινάει με μια ατμοσφαιρική απόκοσμη και εφιαλτική εισαγωγή με τον τίτλο “5Α” στο οποίο συμμετέχει η Ανδρονίκη Σκουλά των Chaostar και ο Χρήστος Αντωνίου από Chaostar και Septicflesh,και μόλις τελειώνει αυτή η εισαγωγή μπαίνει το βαρύ και ασήκωτο “Memories from The Future” όπου μας τρελαίνει μαζί με το επίσης ογκώδες και γαμάτο “Misanthropic Kaleidoscope”.
Δαιμονικά αγαπημένα μέσα στον δίσκο επίσης και τα δύο επόμενα “Salvation From The Stench” και “Thelisis”(μικρό όμως σε διάρκεια),όπου η τεχνική και το progressive στοιχείο γίνονται πιο εμφανή μαζί με το αδάμαστο brutal στυλ τους!!!
Επίσης πολύ καλά κομμάτια είναι και το “Lycan” το οποίο φέρνει εν μέρει σε ένα πάντρεμα του Σουηδικού ήχου με την τεχνική των Behemoth,το “The Child Of Mandragora” ,το “Bow To Me” που έχει ένα πιο μελωδικό ύφος και ένα πολύ όμορφο solo από τον Μάριο Ηλιόπουλο,των Nightrage.
Επίσης δυο ακόμα υπέροχα κομμάτια είναι το αγαπημένο μου “Eye Contact With The God” και το “Labyrinthian”.
Kαι μετά από όλο το death metal μακελειό που έσπειραν οι Nordor συνεχίζουν με το προτελευταίο τρελαμμενο κομμά΄τι τους “Εntrance To The World Of Stars” και μετά με το instrumental κλείσιμο “Hyena's Embrace”,το οποίο είναι ένα αρκετά καλό και δυνατό κλείσιμο που θα κάνει τους fans της μπάντας να περιμένουν το επόμενο πόνημα τους...

Τώρα πέρα από το μουσικό μέρος του δίσκου,πάμε και στο τεχνικό,όπου έχει γίνει μια υπέροχη και επαγγελματική δουλειά.Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα DevaSoundz Studios και στην κονσόλα ήταν ο Φώτης Bernardo(Septicflesh) και ο Γιώργος Εμμανουήλ(Rotting Christ),ενώ η μίξη έγινε στην Σουηδία από τον Fredrik Nordstrom και τον Henrik Udd και το mastering από τον Peter In De Betou.Επίσης την καλλιτεχνική σύνθεση και το εξώφυλλο του Album την έκανε ο Σπύρος Αντωνίου (Septicflesh),όπου μεταξύ άλλων έχει κάνει και εξώφυλλα από Descending,Meden Agan,Moonsepell,Nile,Paradise Lost,Septicflesh,Exodus κτλ.

Πραγματικά οι Nordor πέρα από τα λίγα full length που έχουν βγάλει,είναι χρόνια στην πιάτσα και ξέρουν καλά τι σημαίνει μουσική και αυτό το βλέπουμε (και το ακούμε) καθαρά στο “Erga Omnes”,ένας δίσκος που δεν θα απογοητεύσει τους φίλους του σκληρού death metal!!!

(88/100)

Για το Metal View:Γιάννης Χ.


Δειτε ΕΔΩ τη συνεντευξη των Nordor στο Metal View 

Δεν υπάρχουν σχόλια: